Forum www.kolyaska.fora.pl Strona Główna www.kolyaska.fora.pl
Motocykle radzieckie
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ural w płomieniach

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.kolyaska.fora.pl Strona Główna -> Tematy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Adrian




Dołączył: 03 Maj 2013
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 19:48, 06 Wrz 2013    Temat postu: Ural w płomieniach

Dzisiaj mój Ural stanął w płomieniach...gazniki jikov,gumowe króćce,lewy gaznik nagle wysunął się z krócca iposzedł ogien z cylindra.Gumy,osłony linek itd wszystko moment się zapaliło...nie wiem od czego zacząć teraz i dlaczego tak się stało? Mad
Powrót do góry
Zobacz profil autora
klapek




Dołączył: 07 Cze 2009
Posty: 2898
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kwidzyn

PostWysłany: Pią 20:03, 06 Wrz 2013    Temat postu:

Króćce kupione na allegro..?
Stało się właśnie dlatego Sad Te króćce to syf totalny - ładnie tylko na zdjęciu wyglądają. Pogadaj z tokarzem, niech Ci zrobi króćce, jak ma marcysd, zabool lub ja i zapomnisz, że masz coś pomiędzy gaźnikiem a głowicą.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Adrian




Dołączył: 03 Maj 2013
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 20:22, 06 Wrz 2013    Temat postu:

Tak,króćce z allegro,niby wszystko dobrze było dopóki gaznik się nie wysunął.Dziwne bo mocno to wszystko sćisnąłem i taka lipa...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
klapek




Dołączył: 07 Cze 2009
Posty: 2898
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kwidzyn

PostWysłany: Pią 20:38, 06 Wrz 2013    Temat postu:

Szkoda, bo straty zawsze są i bolą. Ale jakbyś zapytał rok temu to zabool powiedziałby Ci do czego się nadają. Z resztą są tu gdzieś zdjęcia jego króćców allegrowych, a raczej co z nich zostało...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Adrian




Dołączył: 03 Maj 2013
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 21:02, 06 Wrz 2013    Temat postu:

Kupiłem te króćce bo znajomy z mojego miasta też je ma założone w k-750 i ogólnie mówił że wszystko mu ładnie chodzi...tylko on w sumie rzadko maszynę wyprowadza z garazu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
brylann




Dołączył: 05 Gru 2011
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Krasnystaw

PostWysłany: Sob 8:32, 07 Wrz 2013    Temat postu:

Ja mam zrobione tak: [link widoczny dla zalogowanych]
Ciasno dotoczone, dałem na klej dwuskładnikowy i już 2 sezon na nic nie narzekam. Miałem ten sam problem, lewy gaźnik po prostu mi odpadł(króciec się ułamał).

Robił mi to tokarz z Krasnego, z materiałem to w Chełmie chyba nie problem, ja dobrałem w Zamościu w tabalu. Zwykła amelina Laughing


Ostatnio zmieniony przez brylann dnia Sob 8:37, 07 Wrz 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
hardcor




Dołączył: 20 Sty 2013
Posty: 154
Przeczytał: 6 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Nałęczów/Lublin

PostWysłany: Sob 13:02, 07 Wrz 2013    Temat postu:

Brylann, daje Ci coś to ruskie turbo przy tak małej średnicy przewodu łączącego gaźniki?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Adrian




Dołączył: 03 Maj 2013
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 16:48, 07 Wrz 2013    Temat postu:

Chyba tak zrobię,bo już się boję tych gumowych zakładać znowu zeby coś nie pier......o! Smile chociaż narazie trzeba wszystkie kable,linki i przewody powymieniać i te gumy kolektory też ich już nie ma Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora
brylann




Dołączył: 05 Gru 2011
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Krasnystaw

PostWysłany: Nie 11:24, 08 Wrz 2013    Temat postu:

Na szerokim przewodzie wariowały mi wyzsze obroty(kichał, prychał), chodziło mi aby paliwo się nie mieszało, tylko cisnienie ulegało wyrównaniu. Odczuwalne jest lepsze przyśpieszenie, no niby płynniej pracuje na wyższych,. Szału nie ma, bez też podobnie śmigał.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dz@hym




Dołączył: 19 Mar 2012
Posty: 174
Przeczytał: 2 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: wieś w zamojskim..

PostWysłany: Nie 20:25, 08 Wrz 2013    Temat postu:

Tak też słyszałem, że w "oryginalny" przewód ruskiego turbo należy wepchnąć kolejny aby zmniejszyć średnicę owego i jest git!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Adrian




Dołączył: 03 Maj 2013
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 18:59, 28 Wrz 2013    Temat postu:

Ural już ma wszystko co trzeba po pożarze wymienione i...nie odpala,strzela z prawego cylindra przy odpalaniu i tyle inie wiem co jest...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.kolyaska.fora.pl Strona Główna -> Tematy ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin