Forum www.kolyaska.fora.pl Strona Główna www.kolyaska.fora.pl
Motocykle radzieckie
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

brak swiatel

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.kolyaska.fora.pl Strona Główna -> Tematy ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wisnia2




Dołączył: 19 Wrz 2017
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 10:54, 08 Lis 2018    Temat postu: brak swiatel

Witam,

Mam M72 przerobiona na 12v z alternatorem denso 12v 600w. Wszystko bylo pieknie przez dluzszy czas az pewnego dnia ... okazalo sie ze nie mam swiatla w przedniej lampie(z tylu jest). Nic nie zmienialem ... kombinowalem, po prostu zdechlo ... Czy ktos z szanownych forumowiczow ma pomysl co moze byc przyczyna problemu ? , zarowka jest dobra na 100% ... sprawdzalem.
pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Cyrograf15




Dołączył: 10 Kwi 2010
Posty: 3069
Przeczytał: 24 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków

PostWysłany: Czw 17:56, 08 Lis 2018    Temat postu:

Zatkany kabel będzie przyczyną.
Wojtek
Powrót do góry
Zobacz profil autora
meter30




Dołączył: 05 Cze 2013
Posty: 409
Przeczytał: 12 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Jędrzejów

PostWysłany: Czw 19:25, 08 Lis 2018    Temat postu:

Serio o taki rzeczy trzeba pytać na forum? Bierz miernik w łapę i szukaj
Powrót do góry
Zobacz profil autora
siwawy




Dołączył: 17 Lip 2016
Posty: 94
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 19:41, 08 Lis 2018    Temat postu:

Kompresorem od tylnej zarowki w kabel plusowy,
Chyba ze bezpiecznik po drodze jest
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Robert-Lampa




Dołączył: 24 Lip 2014
Posty: 14
Przeczytał: 21 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Działoszyn

PostWysłany: Czw 20:15, 08 Lis 2018    Temat postu:

..a jak jest bezpiecznik to co z nim? wężykiem zastąpić Shocked
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jakubM-72




Dołączył: 27 Sty 2014
Posty: 119
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: małopolska

PostWysłany: Pon 8:31, 19 Lis 2018    Temat postu:

Mnie się tak też nie raz dzieje i zawsze przyczyną jest brak masy (przeczyszczę papierkiem ściernym, przemyję benzynką i dognę co trzeba) i działa. Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Cyrograf15




Dołączył: 10 Kwi 2010
Posty: 3069
Przeczytał: 24 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pon 8:41, 19 Lis 2018    Temat postu:

Masa ma być przewodem ciągnięta, wtedy jej nie brakuje.
Wojtek
Powrót do góry
Zobacz profil autora
marcello




Dołączył: 04 Mar 2016
Posty: 598
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Poznań

PostWysłany: Czw 21:37, 06 Gru 2018    Temat postu:

A myślałem, że Masę posadzili za drobne przekręty...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jakubM-72




Dołączył: 27 Sty 2014
Posty: 119
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: małopolska

PostWysłany: Czw 21:44, 06 Gru 2018    Temat postu:

Raczej za grube, raz jak mi w nocy uciekła masa w Junaku to myślałem że mi gały z orbit wyskoczą a i tak nic nie było widać.
świeca bosch - cewka bosch - a maszyna nie idiosz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.kolyaska.fora.pl Strona Główna -> Tematy ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin